Aanpassing wegenwerken Goorbergenlaan

De aangekondigde herstellingswerken aan de betonvakken van de Goorbergenlaan zijn opgestart. Bij aanvang van de werken bleek echter dat de schade aan het wegdek op sommige plaatsen is toegenomen. Aangezien de aannemer nu toch ter plaatse is met alle materieel, vonden we het opportuun om deze bijkomende herstellingen mee te laten uitvoeren.

Het gevolg is wel dat we in laatste instantie genoodzaakt waren om een kleine omleiding te voorzien. Door de bijkomende werken is doorgaand verkeer in de Goorbergenlaan tijdelijk niet meer mogelijk. Zo is de Goorbergenlaan t.h.v. de Zavelstraat nu volledig onderbroken.

Rekening houdend met de tijd dat beton nodig heeft om op druksterkte te komen, zal de weg terug opengesteld worden op maandag 2 september. Het vroeger openstellen van de weg voor het verkeer zou onvermijdelijk onherstelbare schade tot gevolg hebben.

We verontschuldigen ons voor deze onaangekondigde wijziging en hopen op uw begrip te kunnen rekenen.

> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 03

 

Sluitingsdagen gemeentediensten

Tijdens de maanden juli en augustus is het gemeentehuis gesloten op woensdagnamiddag. De avondopening op maandagavond blijft wel behouden.

Op donderdag 15 augustus zijn het gemeentehuis, de werkhal, de bib, het sportcentrum, het containerpark en Sprankel ! gesloten. Kinderclub De Regenboog en Speelplein Kaboem! zijn gesloten van 12 t.e.m. 16 augustus.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01, sluitingsdagen

 

Rollend door Vlaanderen

Op maandag hielden de 3 deelnemers (personen in een rolstoel) van de actie Rollend door Vlaanderen even halt in de cafetaria van Lokaal Dienstencentrum Sprankel !  Ze rijden met hun rolstoel zo’n 30 km per dag van dorp naar dorp gedurende een 10-tal dagen. We wensen hen alle succes toe!

> Info: ilse.stessens@vorselaar.bewww.rollenddoorvlaanderen.be

 

Uitbreiding blauwe zone

Vanaf 1 september worden Pleintje Heikant en een gedeelte van de Molenstraat mee opgenomen als blauwe zone. De nieuwe parkeerregeling zal gelden van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u.

Langparkeerders (langer dan 1 uur) kunnen terecht op de centrumparkings: Oostakker, Riemenstraat, Nieuwstraat. Die centrumparkings liggen op wandelafstand van het dorpscentrum.

Kortparkeerders (korter dan 1 uur) kunnen in de blauwe zone parkeren maar dienen hun parkeerschijf te leggen. Bewoners die recht hebben op een bewonerskaart kunnen deze aanvragen op het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03